Jeg har fortrudt min ordre / Jeg har fortrudt et produkt i min ordre. Hvordan returnerer jeg produktet?

Som kunde hos os, skal du selv betale for returfragten, når du returnerer en fungerende vare. Du har tre alternativer, når du vil sende en pakke retur til os: 

Alt. 1) Mail os eller ring til os for at købe en print-selv GLS returlabel af os for 49 kr - dette afdrages herefter fra dit returbeløb. Aflever herefter pakken i en GLS Pakkeshop (find din nærmeste  pakkeshop her).

Alt. 2) Gå til en GLS pakkeshop og køb selv en almindelig fragtlabel hos dem og afleverer pakken der med det samme* (se  priser her). 

Alt. 3) Vil du hellere sende pakken retur med et andet fraktselskab end GLS, da ring eller kontakt os på mail for instruktioner. 

Husk at vedlægge returblanketten (findes i pakken) hvorpå du skriver dit ordrenummer og hvordan du ønsker dit tilgodehavende udbetalt. F.eks. med en anden vare, gavekort eller pengene tilbage. Hvis du har betalt med betalingskort, så fører vi pengene direkte tilbage på dit kort igen. Bemærk at pengene ikke kan udbetales til en anden konto. Husk på kvitteringen at angive, om vi skal overføre pengene til dig, eller om du ønsker en tilgodebevis. 

Du kan også downloade vores returformular  her

Send gerne din returpakke med GLS til: 
CoolStuff 
c/o GLS Denmark 
Højager 2 - 4 
0025 GLS CoolStuff

OBS - VIGTIGT: Bemærk at GLS ikke kan tage imod pakker sendt med PostDanmark, så det er yderst vigtigt at du ikke benytter PostDanmark til at sende pakken retur til denne adresse, men anvender GLS som anvist herover. Bemærk også, at det ikke er muligt at aflevere pakken direkte til den angivne returadresse - den skal med andre ord sendes fra en GLS pakkeshop.